Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Головне завдання всіх компетентних служб - забезпечити безпечне використання газових приладів.

   «Скоординувати дію всіх служб аби забезпечити безпечну експлуатацію газових приладів у побуті, -  таке завдання  поставив перший заступник міського голови Анатолій Крупський перед учасниками робочої наради з питань проведення у Дніпропетровську місячника з  узаконення самовільно заміненого газового обладнання. «Переважна більшість квартир  газофікованих будинків, підвідомчих  управлінню житлового господарства міської ради, обладнані водонагрівачами, АГВ, автономним опаленням.В ході експлуатації вони звісно ж виходять з ладу і нажаль деякі з мешканців самостійно замінюють газові прилади, не погоджуючи дії зі спеціалістами « Дніпрогазу».А це, як показує сумна статистика, несе загрозу здоров’ю та життю», зазначив перший заступник.
   За інформацією Держгірпромнагляду станом на 7 травня в Україні при використанні газу в побуті сталося 59 нещасних випадків, в результаті 144 особи постраждало, 56 загинуло. У Дніпропетровську з початку року під час використання газу у побуті загинуло двоє людей.Переважна більшість нещасних випадків сталася внаслідок порушень правил користування газовими приладами, пов’язаних з самовільним переобладнанням конструктивних елементів опалювальних пристроїв, їх самовільним підключенням, пуском природного газу.
    «Завдання для всіх служб - в ході місячника, оголошеного підприємством  «Дніпрогаз», оглянути максимум будинків, квартир,забезпечити прочистку  димовентиляційних каналів, за рахунок коштів « Дніпрогазу» забезпечити виконання необхідної документації та привести до ладу всю технічну документацію. За двадцять днів місячника уже понад дві тисячі мешканців звернулися в « Дніпрогаз» аби узаконити самовільно встановлене газове обладнання»,додав Анатолій Крупський.
     «Перший крок для тих, хто хоче узаконити самовільно встановлене газове обладнання – заява до підприєства.Потім наші спеціалісти по місцю заявника роблять аналіз, вносять зміни в пректну документацію або розробляють нову та проводять випробування газопроводу. Враховуючи все це  процес з узаконення самовільно заміненого газового обладнання відбувається не в один день, може затягтися до трьох місяців,» - повідомив технічний директор ПАТ « Дніпрогаз» Павло Кишкар.
     Житлово-експлуатаційні підприємства, підвідомчі управлінню житлового господарства міської ради, обслуговують пять тисяч вісімсот шістнадцять будинків (227 473 квартири). При цьому майже 67 тисяч квартир обладнані проточними газовими водонагрівачами, у понад шести з половиною тисяч квартир функціонує АГВ, а у п’яти з половиною тисяч квартир встановлено джерела автономного опалення, зазначають  в управлінні житлового господарства  міської ради.
    Місячник з  узаконення самовільно заміненого газового обладнання приватиме у Дніпропетровську до 1 червня.Тож бо всі ті, хто раніше самовільно встановив або замінив газові прилади зможуть  скористатися спрощеною процедурою узаконення. Місячник легалізації «чорних» газових приладів, за ініціативи Державної інспекції нагляду у газовому комплексі теруправління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області запровадило спеціалізоване підприємство газового господарства  ПАТ «Дніпрогаз».