Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вакцинація дітей грудного віку є головним методом профілактики вірусного гепатиту.

  Вакцинація дітей грудного віку є головним методом профілактики вірусного гепатиту. Окрім цього обовязковий лабораторний контроль донорської крові, використання стерильного медичного інструменту, обстеження осіб із групи ризику є однією із складових державницького підходу при боротьбі та профілактиці гепатиту всіх видів. Про це повідомили у департаменті охорони здоровя Дніпропетровської міської ради.           
  Гепатит – це запалення печінки, яке у більшості випадків викликане вірусною інфекцією. На сьогодні відомо 10 видів вірусів, що викликають гепатити. Гепатит А та Є – гострі інфекційні хвороби, які проявляються збільшенням та порушенням функції печінки, іноді жовтухою. Як правило вони передаються через забруднені харчові продукти і воду. Справжня кількість хворих на гепатит С невідома,адже хвороба зазвичай тривалий час протікає безсимптомно, зазначають у департаменті. Цей вид гепатиту спричинює цироз печінки та онкологічні захворювання. Передаються віруси, в основному, через кров, при сексуальних контактах, використанні ін’єкційних наркотиків, додають у департаменті.      
   Вірус гепатиту  В та С є найбільш небезпечними.За даними ВООЗ 1\3 населення світу інфікована вірусом гепатиту В. Кількість інфікованих та рівень смертності від гепатитів свіх видів на сьогодні такий же як і від ВІЛ\СНІДу , повідомили у департаменті охорони здоровя Дніпропетровської міської ради.
   Щорічно 19 травня у світі відзначається Міжнародний день боротьби з гепатитами. Започаткований він Міжнародним Альянсом по боротьбі з гепатитами. Альянс об’єднує 200 асоціацій хворих гепатитами у всьому світі.