Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пляжі Дніпропетровська готують до відкриття.

Пляжі Дніпропетровська готують до відкриття«Ми несемо  спільну відповідальність за організацію безпечного відпочинку мешканців eзонах відпочинку біля  води. І лише табличками « Купатися заборонено»-  завдання не вирішується», - зазначив перший заступник міського голови Анатолій Крупський під час засідання міської комісії з питань  техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні розглядали питання готовності до літнього сезону пляжів та зон відпочинку біля водойм міста.
    Майже на 90%  готовий до відкриття купального сезону пляж в Індустріальному районі на Воронцова. На сьогодні там оглянуто дно,приведена в належний санітарний стан берегова лінія, завезено понад 150 машин піску, установлено роздягальні, є рятувальна вишка. До вихідних тут будуть встановлені біотуалети, медичний пункт.Окрім цього необхідно поновити зовнішнє освітлення, адже пляж знаходиться в районі парку Воронцова і тут навіть у вечірній час полюбляють відпочивати люди.За словами керівника Індустріального району пляжний сезон тут планують відкрити вже найближчим часом.
    Пляжна зона на Комсомольському острові буде готова до офіційного відкриття на перше червня. На сьогодні  тут готуються установити буйки на воді та завозять біотуалети. Дно пляжу оглянуто і дозвіл від СЕС отримано, зазначив директор парку Шевченка Олександр  Державецький. На пляжі розташована рятувальна станція МНС,а медичну допомогу в разі неохідності буде надавати медичний працівник. З урахуванням протяжності берегової пляжної зони тут необхідно виконати  додаткові роботи по радіофікації, додав керівник. Також на початок червня офіційно готовий буде прийняти відпочиваючих пляж у Самарському районі. Минулого року пляж в районі берегової зони Придніпровського парку відпочинку вперше отримав паспорт-дозвіл.
    А от прогноз для відпочиваючих на озері в Ленінському районі( Червоний Камінь) на сьогодні невтішний. За словами заступника керівника району Олександра Федоренка  є проблеми з отриманням паспорту. Причина – не підготовлене дно. Перший заступник міського голови доручив районній владі активізувати роботу в цьому напрямку, за необхідності міська влада готова долучитися до вирішення цієї проблеми. «Ще одна проблема з озером пов’язана з фінансовим забезпеченням роботи рятувальних бригад. Ми знайдемо можливості аби виділити відповідні фінансові ресурси», - додав голова комісії.
    За словами Анатолія Крупського з початку весни у місті на водних об’єктах загинуло 5 чоловік, одна з них дитина.Семеро дорослих та четверо дітей були врятовані співробітниками МНС. З огляду на це при підготовці зон відпочинку в першу чергу слід приділяти увагу забезпеченню безпеки відпочиваючих,наголосив перший заступник.
     На засіданні були дані доручення і всім іншим районам щодо активізації робіт з підготовки місць відпочинку в береговій зоні до пляжного сезону. В першу чергу це стосується АНД району. «На ж/м Фрунзенський на каналі багато відпочиваючих.Любителі водних лиж давно облюбували цю водну артерію, звісно, що там вони і купаються.Необхідно забезпечити безпеку відпочиваючих, закріпивши там чергування рятувальників», - додав Анатолій Крупський.