Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Концерт «Від Одру до Дніпра» до Дня Європи.

Концерт «Від Одру до Дніпра» до Дня ЄвропиЦієї субути у Дніпропетровську в рамках відзначення Дня Європи відбудеться  концерт «Від Одру до Дніпра» в рамках спільного проекту між містами-побратимами Дніпропетровськ та Щецин (Республіка Польща). Про це повідомили в управлінні міжнародних зв'язків Дніпропетровської міської ради. Захід родпочнеться о 21.00  у літньому театрі парку ім. Т.Г. Шевченка.
   Цього вечора на сцені літнього театру парку виступатиме  відомий у Польщі музичний клуб «13 муз» (м. Щецин), який працює у жанрі перфомансу (поєднання класичних інструментів та електромузики) та  струнний квінтет Дніпропетровського Будинку органної та камерної музики «Дивертисмент». Музичний продюсер  проекту - Мачей Чубулські, візуалізація проекту Марія Павловська, автор музики – Лукаш Гаревич.
   Під час концерту сольну партію виконає одна із музичних продюсерів проекту, співачка  Клара Галант. Також виступатиме солістка-інструменталістка (скрипка) камерного оркестру «Дивертисмент» Ольга Кутакова. Родзинкою концерту стане його візуалізація, тобто під час виступів колективів будуть показані кінофрагменти із спільної історії Дніпропетровська та Щецина, зазначають в управлінні.
   Концерт «Від Одру до Дніпра» проводиться з метою просування багатовекторності України та Польщі у культурній сфері на засадах спільної європейської спадщини, зближення міст-партнерів Дніпропетровська та Щецина через можливості сучасного мистецтва.