Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підприємців попереджають про заборону продажу неповнолітнім слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Підприємців попереджають про заборону продажу неповнолітнім слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробівДепартамент споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міської ради офіційно попереджає суб'єктів підприємницької діяльності про заборону продажу неповнолітнім слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. З цією метою проводяться відповідні наради та семінари, повідомили у самому департаменті. Там також нагадують, що кожен об'єкт торгівлі повинен мати відповідні оголошення щодо заборони такої торгівлі. Такі оголошенння мають бути розміщені і на об'єктах торгівлі, які працюють у парках міста. З кожним з підприємців адміністрацією парків проведено бесіду та під підпис попереджено щодо недопущення продажу неповнолітнім слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зазначають в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
     Співробітники департаменту постійно об’їздять об’єкти торгівельної мережі, особливу увагу приділяють тим, які знаходяться у парках, скверах та місцях масового відпочинку, перевіряють їх щодо дотримання правил торгівлі слабоалкогольними, алкогольними напоями і тютюновимивиробами  і у разі виявлення порушень повідомляють регіональне управління Департаменту контролю за виробництвом та реалізацією спирту, алкоголю та тютюну Державної податкової адміністрації України в Дніпропетровській області для вжиття  заходів відповідно до вимог чинного законодавства. Рейдові заходи щодо запобігання реалізації алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів неповнолітнім постійно проводять районні ради. Зокрема, з початку року було перевірено 138 торговельних об’єктів, під час яких на порушників складено 29 протоколів про адміністративне правопорушення, 3 листа направлено до  Регіонального Управління Департаменту контролю за виробництвом та реалізацією спирту, алкоголю та тютюну Державної податкової адміністрації України в Дніпропетровській області. Усім керівникам перевірених торговельних об’єктів надано офіційне попередження про заборону продажу слабоалкогольних, алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім та здійснено контроль за наявністю відповідних оголошень у торговельній залі підприємств.
    Окрім того, за перший квартал цього року у місті було демонтовано  46 незаконних кіосків, які продавали безліцензійні алкогольні напої та тютюнові вироби, зазначають у департаменті.