Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року у Дніпропетровську виявлено облік 73 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах.

  З початку року у Дніпропетровську виявлено та поставлено на облік 73 дитини, які перебувають  у складних життєвих обставинах. Про це повідомили в управлінні-службі у справах дітей  Дніпропетровської міської ради. Всім їм надана допомога, зокрема, 15 дітей влаштовано до притулків для вирішення їх подальшої долі, 2 дитини знаходяться у лікарні. Окрім того, направлено до судів 13 позовних заяв на позбавлення батьківських прав тих батьків, які не виконують своїх обов’язків по вихованню дітей та 44 клопотання до правоохоронних органів щодо притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків, зазначають в управлінні.
  На сьогодні на обліку в управліннях-службах у справах дітей районних у місті рад знаходиться 794 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема, 730 з них проживають у сім’ях, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків,24дитини систематично самовільно залишають свій дім та 55 дітей, над якими скоєне фізичне, економічне або сексуальне насильство. Цим дітям та їх сім’ям надають допомогу, зокрема психологічну підтримку, юридичні, інформаційні та соціально-педагогічні послуги, повідомляють у міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
  Управлінням-службою у справах дітей Дніпропетровської міської ради постійно проводиться перевірка з метою своєчасного виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та надання їм допомоги. Зокрема, з початку року розглянуто 106 справ на засіданнях комісій з питань захисту прав дитини стосовно 420 дітей, додають в управлінні.