Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Акція до Дня Перемоги «Зірка пам'яті».

   9 травня у Дніпропетровську на Фестивальному причалі проходитиме  акція «Зірка пам'яті». Про це під час прес-конференції повідомила  заступник міського голови Олени Лозенко. «У нашому місті склалася гарна традиція вшанування ветеранів війни, проведення з нагоди Дня Перемоги різних акцій, які пропонують нам комерційні і некомерційні структури, а також різні громадські організації. Ми усіляко підтримуємо такого роду акції, адже вони передусім направлені на вшанування ветеранів, та їх безсмертного подвигу на шляху до Перемоги», - зазначила Олена Лозенко.
   Акція «Зірка пам'яті» розпочнеться о 19.00 і триватиме до 22.00. «Сама зірка складатиметься з 1 тисячі 418 свічок - в пам'ять про кожен день Великої Вітчизняної війни. Долучитися до акції запрошуємо усіх бажаючих, для цього необхідно прийти на Фестивальний причал і запалити свічку в пам'ять про своїх рідних і близьких, які захищали нашу країну в роки війни. Окрім того, цього дня з 10.00 до 14.00 біля пам'ятника генералу Є.Г. Пушкіну проходитиме акція «Дзвінок фронтовому другу». Ветерани і діти війни зможуть безкоштовно зателефонувати фронтовим друзям та рідним до Росії, Білорусі та України», - повідомила менеджер зі зв'язків із громадськістю Дніпропетровської філії компанії «Київстар» Алла Лаврентьєва.
   Цього року вперше у місті до Дня Перемоги буде проведено фотовернісаж «Погляд Перемоги». «З 6 по 12 травня працюватиме пересувна фотовиставка з восьми великих фотографій висотою в один метр. На цих світлинах зображені ветерани – визволителі Дніпропетровська  та учасники параду Перемоги.Поруч з великою фотографією ветерана будуть розміщені його фронтові фотографії, але вже маленького розміру. Пересувна фотовиставка працюватиме просто неба - у паркахта на центральних вулицях. По завершенню виставки усі світлини будуть передані Дніпропетровському історичному музею ім. Яворницького», - сказав голова Дніпропетровської організації ветеранів України Анатолій Клешня.
  Зокрема, 6-8 травня з 10.00 до 18.00 фотовиставка «Погляд Перемоги» працюватиме на Європейській площі. 9 травня з 9.00 до 14.00 на  алеї біля пам’ятника генералу Пушкіну (просп. Карла Маркса-просп. Гагаріна). 10 травня 10.00 до 16.00 на алеї біля пам’ятника Ломоносову (навпроти Історичного музею). 11 травня 10.00-18.00 у парку Л. Глоби. 12 травня з 10.00 до 18.00 на оглядовому майданчику у парку ім. Т.Г.Шевченка.