Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Розпочалася декада медичного обслуговування людей похилого віку.

altУ Дніпропетровську стартувала декада медичного обслуговування людей похилого віку. Про це під час прес-конференції повідомила заступник директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Тетяна Квітницька. «Декада медичного обслуговування проводиться, щоб привернути увагу людей похилого віку до свого здоров'я, особливо це стосується тих, що давно не відвідували лікувальні заклади. У цей період люди цієї вікової категорії зможуть відвідати лікувальні заклади міста та пройти необхідне обстеження. Їх оглянуть лікарі та за потреби призначать лікування. А ті, хто за станом здоров'я не можуть прийти самостійно – мають зателефонувати до центрів первинної медико-санітарної допомоги за місцем мешкання та викликати лікаря додому. Лікар огляне пацієнтаі за потреби призначить лікування. У разі необхідності хворого відвезуть до медичного закладу на додаткові обстеження », - зазначила Тетяна Квітницька. За її словами, люди похилого віку найбільш вразливі до різних хвороб, 80% з них мають у середньому  5-6 хвороб одночасно. Найчастіше у них виявляють серцево-судинні захворювання, судинно-мозкові недуги,   хвороби зору, опорно-рухового апарату тощо.
  Як зазначила заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради ІринаПередерій, у місті діє кілька програм, які спрямовані на підтримку людей похилого віку, основна з них – «Ветеран». За цією програмою, з-поміж іншого, ветеранам та інвалідам війни надають матеріальну допомогу, забезпечують слуховими апаратами та медикаментами за пільговими рецептами, мобільним зв'язком та  допомагають відремонтувати житло», -  повідомила Ірина Передерій. Вона також наголосила, що у кожному районі міста діють територіальні центри соціального обслуговування , які надають більше 40 видів послуг. З-поміж іншого, фахівці центрів допомагають одиноким людям похилого віку та інвалідам оформити субсидії, сплатити за комунальні послуги, вести господарство тощо. У територіальних центрах опікуються майже 11 тисячами одиноких пенсіонерів та інвалідів», - повідомила Ірина Передерій.
  Сьогодні у Дніпропетровську мешкають  293 тисячі 207 людей похилого віку. Серед них 2 Героя Радянського Союзу та 1 кавалер ордену трудової слави, додають в управлінні праці  та соціального захисту населення.
  Щорічно, починаючи з 1991 року, 1 жовтня відзначається  Міжнародний день людей похилого віку, оголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН. Згідно Указу Президента України з 2005 року 1 жовтня оголошено і Днем ветерана.