Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дитячо-юнацька школа Олімпійського резерву з кінного спорту відзначила 50-річчя.

 altУ спортивній дитячо-юнацькій школі Олімпійського резерву з кінного спорту відбулось закриття турніру з кінного спорту пам’яті заслуженого працівника культури УРСР Людмили Китаєвої, яка очолювала цю школу понад 15 років. «Закриття турніру об’єднано із святкуванням 50-річчя дитячо-юнацької школи. Сьогодні ми приймаємо рекордну кількість гостей, понад 150 учасників із 10 областей України. За три дні турніру відбулось понад 270 стартів. Ми будемо продовжувати розвивати кінний спорт у нашому місті та виховувати нових спортсменів», - зазначила заступник міського голови Ірина Зайцева. На турнірі дніпропетровські спортсмени показали високі результати. У змаганнях з виїздки та конкуру І місця отримали 10 дніпропетровців, повідомляють в управлінні молоді та спорту Дніпропетровської міської ради.
  До 50-річчя школи кращі працівники були нагороджені почесними грамотами та подяками міського голови. Їх вручила заступник міського голови Ірина Зайцева. Отримав пам’ятну нагороду за тренерський вклад у розвиток кінного спорту і 84- річний Владлен Китаєв, чоловік Людмили Китаєвої. Він близько 20 років працював старшим тренером у цій школі.
  Розвиток кінного спорту Дніпропетровська почався у 1962 році з появою кінної секції на базі Дніпропетровського іподрому.  Згодом кінна секція перетворилась на спортивно дитячо-юнацьку школу Олімпійського резерву з кінного спорту. Заслужений працівник культури УРСР Людмила Китаєва очолювала Дніпропетровську кінну-воєнно-спортивну школу з 1967 по 1983 рік. Турнір пам’яті Людмили Китаєвої, проводиться щорічно з 2011 року, додають в управлінні.
altalt