Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На сьогодні 11,5 тисяч мешканців подали заяви на безкоштовне отримання телетюнерів.

  На сьогодні 11,5 тисяч мешканців подали заяви на безкоштовне отримання телетюнерів. Про це під час прес-конференції повідомила  заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради Ірина Кікнадзе. “Загалом у місті мешкають близько 31 тисячі громадян, які мають право на отримання безоплатних телетюнерів. Із цієї кількості мешканців відповідні заяви написали лише 37% дніпропетровців, тому закликаємо громадян, які мають на це право, звертатися із заявою до управління праці та соціального захисту населення за місцем мешкання. Зробити це можна лише до 1 липня. У заяві необхідно вказати серію і номер паспорта, ідентифікаційний код та спосіб прийому телевізійних програм, яким користуються (ефірне, кабельне, супутникове). Додатково до заяви додаються документи: інваліди першої та другої групи, у тому числі інваліди війни цих груп, а також інваліди війни третьої групи надають копію довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності, а інваліди війни також копію посвідчення інваліда війни. Особи, які виховують дитину-інваліда, додають до заяви копію медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років і копію свідоцтва про народження дитини”, - зазначила Ірина Кікнадзе. 
   Зокрема, безкоштовно телетюнери зможуть отримати інваліди першої та другої групи, у тому числі інваліди війни цих груп, а також інваліди війни третьої групи; особи, які виховують дитину-інваліда за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; особи із малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років».
   Зазначені телетюнери призначені для приймання сигналів  цифрового телевізійного мовлення у стандарті DVB-T2. Цифрове телебачення дозволяє в одному телевізійному каналі вести трансляцію від 4 до 10 телевізійних програм. Сьогодні у Дніпропетровську на чотирьох телевізійних каналах транслюється  32 програми. Цифрове телебачення дозволяє збільшити кількість і якість програм. Телетюнер можна підключити практично до усіх телевізорів, у яких є відеовхід. Переключати канали можна на самому тюнері, - сказав заступник генерального директора з реклами і розвитку програм Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії Віктор Агапов.