Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Співпраця Федерації канадських муніципалітетів та Асоціації міст України.

Круглий стіл щодо співпраці Федерації канадських муніципалітетів та Асоціації міст України в рамках реалізації проекту “Місцевий економічний розвиток міст України”У Дніпропетровській міській раді пройшов круглий стіл щодо співпраці Федерації канадських муніципалітетів та Асоціації міст України в рамках реалізації проекту “Місцевий економічний розвиток міст України”. Захід відбувся за участю Міністра міжнародної співпраці Канади Беверлі Дж. Ода, Надзвичайного та Повноважного посла Канади в Україні Троя Лулашника, голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода, міського голови  Івана Куліченка та мерів міст-партнерів проекту у  Дніпропетровській області (Кривого Рогу, Нікополя, Першотравенська, Тернівки, Павлограда). “До проекту  “Місцевий економічний розвиток міст України” залучені дві області — Дніпропетровська та Львівська. Від нашого регіону для участі у проекті було відібрано шість міст — Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Нікополь, Першотравенськ, Тернівка та Павлоград. Спочатку обговорення ходу реалізації проекту проходить у нас, потім відбудеться зустріч у Києві з урядовими установами. Кожне місто-учасник проекту вже затвердило свою стратегію економічного розвитку і зараз працює над реалізацією конкретних проектів по зміцненню економіки”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
   У свою чергу Міністр міжнародної співпраці Канади Беверлі Дж. Ода подякувала очільнику міста за організацію такої зустрічі. “Від імені усіх канадців дуже рада перебувати у Дніпропетровську. Вже багато років Канада співпрацює з вашим містом для того, щоб допомогти і надати підтримку у створенні нових робочих місць і зміцненні економіки. Загалом для Канади важливо, щоб Україна просувалася на шляху демократичного розвитку. Українці — наполегливі люди, які багато працюють, і ми готові вам допомагати”, - зазначила  Беверлі Дж. Ода.
   Згідно стратегії розвитку Дніпропетровська головними напрямками розвитку міста  є виставкова, логістична діяльність, транзитні, залізничні і річкові перевезення.  Дніпропетровськ має вдале географічне розташування і займає одне з провідних місць по об’ємам внутрішніх перевезень, додав Іван Куліченко.

alt

   Проект “Місцевий економічний розвиток міст України” спрямований на створення сприятливого клімату для економічного розвитку в Україні  і має на меті покращити умови та можливості економічного зростання завдяки ефективному врядуванню за активної підтримки з боку центральних органів влади. Проект МЕРМ реалізується з січня 2010 року до грудня 2014 року Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку (КАМР).