Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Майже 20 тисяч гривень повернуто з початку року мешканцям міста за неякісні товари та послуги.

Майже 20 тисяч гривень повернуто з початку року мешканцям міста за неякісні товари та послугиМайже 20 тисяч гривень повернуто з початку року мешканцям міста за неякісні товари та послуги. Про це під час прямої лінії повідомив начальник управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради Артем Іонесян. «Зокрема, з початку року до управління надійшло 136 письмових звернень від мешканців міста щодо порушення їх права як споживачів, 80% з них задоволені на користь споживачів. Наразі на розгляді в управлінні знаходиться 47 скарг від дніпропетровців. Загалом більш ніж у половині звернень люди скаржаться на неякісні непродовольчі товари — взуття, меблі, одяг, електротовари, мобільні телефони. Натомість зменшилися кількість скарги на гарантійне та постгарантійне обслуговування товарів. Звертаю увагу мешканців на те, щоб вони купували товари у тих магазинах, які вже давно працюють на ринку, добре зарекомендували себе. При покупці необхідно завжди зберігати товарний чек», - зазначив Артем Іонесян.
   За словами начальника управління, з початку року фахівці управління безпосередньо за скаргами споживачів здійснили 31 планову та 25 позапланових перевірок суб'єктів підприємницької діяльності, під час яких було перевірено товарів на суму 15 тисяч гривень. За результатами перевірок на порушників було складено 14 адміністративних протоколів.
   Управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради працює за адресою: вул. Високовольтна, 14, телефон 379-08-79. Прийомні дні — вівторок та четвер з 10.00 до 17.00. Обідня перерва з 13.00 до 14.00.