Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За 2011 рік міським та районними центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надано близько 30 тисяч послуг.

    За 2011 рік міським та районними центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надано близько 30 тисяч послуг. Про це повідомили у Дніпропетровському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Зокрема, це допомога у відновленні документів, працевлаштуванні, психологічна та юридична підтримка. За 2011 рік працівниками центрів виявлено 872 сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах.Всі ці сім’ївідвідали працівники центрів і за потреби надали допомогу, зокрема, щодо відновлення втрачених документів, працевлаштування,юридичнихконсультацій та психологічної підтримки. Найбільш поширені проблеми сімей, що опинились у складних життєвих обставинах це - складні стосунки у сім’ї, ризик передачі дитини до інтернатного закладу та відсутність у дитини статусу інваліда, зазначають у міському центрі.
    Окрім того, спеціалісти центрів проводять групові заходи для випускників закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування  з метою їх соціальної адаптації. Під час таких зустрічей молодь навчають планувати бюджет, господарським роботам, ведуть роз’яснювальну роботу стосовно функцій державних установ, а також навчають сплачувати рахунки  за комунальні послуги. Минулого року проведено 139 таких заходів, додають у міському центрі.
    Працівники центрів також опікуються молоддю, що звільнилась з місць позбавлення волі. З-поміж іншого, сприяють відновленню стосунків з родичами, надають допомогу в оформленні документів, працевлаштуванні та при необхідності у відновленні майнових прав. Минулого року надано близько 4 тисяч послуг.
    Щоб запобігти відмовам матерів від новонароджених дітей Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  організував у пологових будинках міста роботу 18 консультаційних пунктів, у яких надають психологічну допомогу та ведуть роз’яснювальну роботу щодо усвідомленого батьківства. За 2011 рік проведено роз’яснювальну роботу з 52 жінками, які мали намір відмовитись від дитини. У результаті