Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У парку Лазаря Глоби розписують велику писанку.

У парку Лазаря Глоби розписують велику писанкуУ парку Л. Глоби триває розпис  великої писанки. З минулого тижня там працюють  учні та викладачі Дніпропетровських художніх шкіл  №1 та  №2. “Розпис великої писанки — це всеукраїнська акція, до якої долучилося і наше місто. Основу малюнка складають мотиви відомого на весь світ петриківського розпису. Звісно, наша писанка визірнятиметься серед  писанок інших міст, тому що для кожного регіону характерні свій стиль і своя манера. Помилуватися вже розписаною писанкою зможуть усі бажаючі – на Великдень вона буде виставлена перед Преображенським собором”, - зазначила заступник міського голови Ірина Зайцева.
   Писанка висотою майже чотири метри та шириною майже три метри була виготовлена для кожного міста України працівниками Київського авіаційного заводу ім. Антонова. Ці писанки після розмальовки на містах будуть транспортовані у Київ і  візьмуть участь у „Параді вишиванок” на Хрещатику в  День Незалежності України.
   Для виконавців розпису — це перше таке замовлення за масштабом роботи. Розписують писанку з самого ранку до вечора. Найскладнішими для митців на сьогодні є примхи погоди.  «Яйце знаходиться просто неба, а погода погіршилася, та запевняємо, - робота буде виконана вчасно. Сподіваємося, що наша писанка стане кращою серед представлених на фестивалі у Києві,» - сказала  викладача Дніпропетровської художньої школи №2 Тетяна Погорілова.

alt

alt

alt