Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Цього року у місті 50 тисяч 429 чоловік безкоштовно отримають телетюнери для прийому цифрового мовлення.

Цього року у місті 50 тисяч 429 чоловік безкоштовно отримають телетюнериЦього року у місті 50 тисяч 429 чоловік безкоштовно отримають телетюнери для прийому цифрового мовлення. Про це під час прес-конференції повідомила  заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради Ірина Кікнадзе. «Зокрема, безкоштовно телетюнери зможуть отримати інваліди першої та другої групи, у тому числі інваліди війни цих груп, а також інваліди війни третьої групи; особи, які виховують дитину-інваліда за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; особи із малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років», - зазначила Ірина Кікнадзе.
   Для того щоб отримати телетюнер, особи зазначених категорій повинні до 1 липня звернутися до районного управління праці та соціального захисту населення і написати відповідну заяву, у якій вказати  серію і номер паспорта, ідентифікаційний код та спосіб прийому телевізійних програм, яким користуються (ефірне, кабельне, супутникове). Додатково до заяви додаються документи: інваліди першої та другої групи, у тому числі інваліди війни цих груп, а також інваліди війни третьої групи надають копію довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності, а інваліди війни також копію посвідчення інваліда війни. Особи, які виховують дитину-інваліда, додають до заяви копію медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років і копію свідоцтва про народження дитини.
   До 1 серпня списки громадян, які звернулися щодо отримання телетюнерів, будуть передані до комітету Держтелерадіо, яке і забезпечуватиме зазначену категорію громадян безкоштовними тюнерами. Ці телетюнери надсилатимуться поштою. Безкоштовний тюнер надається з розрахунку на одне житлове приміщення, додала Ірина Кікнадзе.
   Постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2012 р. № 245 затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення - телетюнерами. Забезпечення громадян здійснюватиметься на безоплатній основі з урахуванням інформації про наявність сигналу цифрового телевізійного мовлення у стандарті DVB-T2 та спосіб приймання телевізійних програм.

Можливо скачати додаткову інформацію та заяву на отримання телетюнеру.