Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У навчальних закладах міста виховується та навчається понад тисячу дітей-інвалідів.

У навчальних закладах міста виховується та навчається понад тисячу дітей-інвалідівСьогодні у навчальних закладах міста виховується та навчається понад тисячу дітей-інвалідів. Для всіх дітей з особливими потребами створені належні умови. Про це повідомили в управлінні освіти та науки Дніпропетровської міської ради. 783 особи навчається у загальноосвітніх  навчальних закладах, 121 – у дошкільних навчальних закладах та 142 дітей у  спеціальних закладах для дітей з обмеженими фізичними можливостями.                                     
   Управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради  та відділи освіти районних у місті рад постійно вивчають рівень потреби дітей-інвалідів у здобутті освіти за інклюзивною формою навчання. Вже визначено опорні дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади у кожному районі, на базі яких планується створити групи для навчання інвалідів. Першу таку групу відкрито минулого року у дошкільному  навчальному закладі №189 Ленінського району. У цю групу придбано поручні для пересування інвалідів, спеціальні столи та крісла, також для дітей з особливими потребами реконструйовано санвузли та встановлено пандус,  зазначають в управлінні.
   Сьогодні на обліку в управліннях праці та соціального захисту населення районних у місті рад перебуває 3 тисячі 53 інваліди віком до 18 років.