Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Незабаром у Дніпропетровську з'являться нові проїзні квитки на електротранспорт.

alt   За півтора місяці у Дніпропетровську з'являться нові проїзні квитки на електротранспорт: одноденні та тижневі. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міської ради Валентин Мовчан. “На найближче засідання виконкому міської ради буде винесено проект рішення щодо затвердження терміну введення в дію нових квитків та їх вартості. У разі його ухвалення необхідно буде ще декількі тижнів на виготовлення  квитків. Орієнтовно вони з'являться у продажу в кінці травня. Нові проїзні квитки можна буде придбати у диспетчерських пунктах трамвайних та тролейбусних маршрутів, у кіосках продажу проїзних квитків, а також у кіосках Укрпошти. Одноденний квиток коштуватиме 5 гривень, тижневий — 31,5 гривні”, - зазначив Валентин Мовчан.
    При покупці тижневого квитка на ньому ставитиметься дата придбання, тобто квиток буде дійсний упродовж семи днів від моменту покупки. Окрім  того, його власник вписуватиме туди своє ім'я і при пред'явленні квитка контролеру буде показувати ще й документ з фотографієї, який засвідчує особу, тобто, тижневим квитком матиме право користуватися лише його власник. Придбані квитки поверненню не підлягають, сказав Валентин Мовчан.
    Нові тижневі та одноденні проїзні квитки, як і існуючі, матимуть кілька ступенів захисту. Квиток друкуватимуть на спеціальному папері, текст та нумерація на ньому будуть нанесені спеціальною фарбою. Окрім того, при роздруковці квитка будуть застосовані поліграфічне тіснення, галограма, захисна сітка, зазначив  заступник директора комунального підприємства “Дніпропетровський електротранспорт” Михайло Бойко.
    Нові тижневі та одноденні квитки запроваджуються для поліпшення асортименту проїзних документів та збільшення зацікавленості серед користувачів електротранспорту. З початку цього року у місті введені в дію проїзні квитки (трамвай-тролейбус) для студентів з 50% знижкою. Популярність на студентські квитки з кожним місяцем набирає обертів. Наприклад, якщо у січні було придбано 80 студентських квитків, то у березні вже понад 2,5 тисячі, додав Валентин Мовчан.
alt