Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Свято для любителів театру - " Січеславна 2012" запрошує.

      З 4 по 8 квітня у Дніпропетровську проходитиме  огляд  вистав на здобуття вищої  регіональної  театральної нагороди Придніпров’я “Січеславна – 2012” та “Надія Січеславни-2012” . Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Фестиваль-конкурс розпочався 30 березня у Запоріжжі. 19 театрів Дніпропетровської та Запорізької областей пропонують на суд глядача 33 різнопланових та різножанрових вистави.
      На здобуття премій  “Січеславна-2012” та “Надія Січеславни-2012” учасники змагатимуться у таких номінаціях:краща жіноча роль другого плану; краща чоловіча роль другого плану; краща жіноча роль; краща чоловіча роль; краща пластика у виставі; краще музичне оформлення; краща сценографія; краща режисерська робота; краща  вистава сезону – драматична, пластична, музична, драматична для дітей, лялькова (на премію “Надія Січеславни-2012” не номінується). Головна нагорода  Гран-Прі “Січеславна-2012” та “Надія Січеславни-2012”. Премія “Надія Січеславни” має ті ж номінації, що і премія “Січеславна”. Окрім того, будуть вручені спеціальні дипломи: “Краща студентська робота”, “Честь, достоїнство, майстерність”, “Кращий директор”, “Меценат театрального мистецтва”, “Пропаганда театрального мистецтва”.
     Огляд  вистав на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я “Січеславна – 2012” та “Надія Січеславни-2012” проходитиме до 10 квітня на сценах театрів Запоріжжя, Павлограда, Дніпродзержинська, Дніпропетровська та  Кривого Рогу. 21 травня у Дніпропетровському академічному театрі ім. Т.Шевченкавідбудеться церемонія нагородження фестивалю-конкурсу  “Січеславна-2012”, додають в управлінні.