Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Жителів міста запрошують зміряти тиск, рівень глюкози та масу тіла у День здоров'я.

        Цьогорічний Всесвітній день здоров'я проходить за темою “Старіння та здоров'я” гаслом якого є “Гарне здоров'я прибавляє життя до років”. Про це під час прес-конференції повідомила головний лікар міського центру здоров'я Алла Толчинська. “Вважається, що у цей день увага усього населення Землі повинна бути прикута до тієї чи іншої проблеми, яку обирає Всесвітня організація охорони здоров'я. Проблема старіння населення актуальна не лише для України, а й усього світу. Якщо людина постійно веде здоровий спосіб життя, опікується своїм здоров'ям, то у похилому віці вона довше може вести активний спосіб життя”, - зазначила Алла Толчинська.
      До  Всесвітнього дня здоров'я у місті буде проведено акції. “5 та 6 квітня з 10.00 до 15.00 працюватимуть пункти, де безкоштовно будь-який бажаючий зможе виміряти артеріальний  тиск, глюкозу крові, масу тіла. 5 квітня такі пункти працюватимуть біля торгових центрів “Караван” та “Мост-сіті”, 6 квітня — біля “Нової лінії” та автовокзалу”, - додала Алла Толчинська.
      Медична складова здоров'я складає не більше 20%, до решти відсотків входить спосіб життя, фізичне навантаження, повноцінне харчування і профілактика. Усим цим повинна опікуватися сама людина під контролем чи консультацією медичних працівників. «Сидячий спосіб життя, харчування у  фаст-фудах, нехтування рекомендаціями лікарів — все це зазвичай приводить до передчасного старіння та розповсюдження хронічних патологій, пов'язаних саме зі способом життя. Тому усі ми свідомо повинні відноситися до свого здоров'я. У зв'язку з цим запрошуємо усім мешканців відвідати амбулаторії загальної практики, пройти профілактичний огляд, зробити загальні аналізи крові і сечі, флюорографію», - зазначила заступник директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Тетяна Квітницька.