Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Реалізація програми "Турбота".

  3, 5 мільйони гривень було виділено у 2012 році з міського бюджету для придбання лікарських засобів за пільговими цінами інвалідам І та ІІ груп та особам після пересадки нирок. Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради. Така допомога передбачена програмою соціального захисту інвалідів міста «Турбота». Також минулого року в рамках цієї програми 160 інвалідів пройшли реабілітацію у фізіотерапевтичній лікарні «Солоний лиман», зазначають у департаменті.
  В управлінні праці та соціального захисту населення  Дніпропетровської міської ради зазначають, що програма «Турбота» спрямована на посилення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями за різними напрямами.  Так, у 2012 році близько 1 тисячі 400 осіботримали адресну допомогу на оплату житлово – комунальних послугна суму 1мільйон 233тисячі гривень.За 2012 рік для соціального таксі, яке працює при відділенні реабілітації міського центру соціальної допомоги  коштом міського бюджету було закуплено два автобуси, що призначені для групових перевезень. Перше соціальне таксі почало працювати у 2009 році – це мікроавтобус оснащений піднімальним пристроєм і розрахований на 1 особу з обмеженими фізичними можливостями. За минулий рік він перевіз 300 інвалідів.Для безпечного переходу через проїжджу частину вулиць інвалідів з вадами зору за минулий рік коштом міського бюджету обладнано блоками мовного супроводження 11 світлофорних об'єктів, загалом на сьогодні у місті 40 таких світлофорних об'єктів. На маршруті тролейбусу № 5 працює тролейбус для інвалідів із висувним пандусом та низьким рівнем підлоги, він виготовлений на замовлення Міністерства праці та соціальної політики, додають в управлінні.
  Комплексна програма соціального захисту інвалідів «Турбота» діє у місті вже 10 років. У цьому році її  дію подовжено до 2017 року.
  На сьогодні у Дніпропетровську мешкають 44 тисячі 357 інвалідів різних груп.