Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську ведеться робота з відкриття сміттєпереробного комплексу “Правобережний”.

alt  У Дніпропетровську ведеться активна робота з відкриття сміттєпереробного комплексу “Правобережний” у районі балок “Птичья” та “Попасная”. Першим  об'єктом  цього комплексу буде муніципальний полігон для захоронення побутових відходів. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив заступник начальника управління охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради Юрій Алексейчук. “Відкрити полігон планується у вересні, він працюватиме із застосуванням новітніх технологій — там передбачено процес газовідведення, фільтри, сортирувальний комплекс і у подальшому планується відкрити сміттєпереробний комплекс”, - зазначив Юрій Алексейчук. 
   На сьогодні мешканці міста розраховуються за вивіз твердих побутових відходів на рівні 70-75%. Однією з проблем  є небажання дніпропетровців укладати договори з компаніями-перевізниками на вивезення сміття, нині такі документи підписали лише 70% людей, які мешкають у багатоповерхівках. У приватному секторі ситуація ще гірша  – там лише 30% мешканців мають договори на вивезення сміття. Сьогодні на розгляд Верховної Ради винесено законопроект про посилення заходів щодо укладання договорів з компаніями-перевізниками сміття. Зокрема, за відсутність договорів будуть передбачені штрафи, додав Юрій Алексейчук.
   У Дніпропетровську працюють три компанії-перевізники твердих побутових відходів – „Екологія України”, „Грінко-Дніпро” та „Дніпрокомунтранс”.