Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Майже 7 тисяч учасників зареєструвалася на пробне незалежне оцінювання, яке відбудеться 24 та 31 березня.

Майже 7 тисяч учасників зареєструвалася на пробне незалежне оцінювання, яке відбудеться 24 та 31 березня6 тисяч 901 людина зареєструвалася у Дніпропетровську на пробне незалежне оцінювання, яке відбудеться 24 та 31 березня. Про це під час прес-конференції повідомила в.о. начальника управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Любов Башкатова.  “Опорними пунктами для проходження пробного ЗНО у місті визначено 16 навчально-освітніх закладів, переважно це загальноосвітні школи та вищі навчальні заклади. Ці пункти є у кожному районі міста. У дні проведення пробного ЗНО у  кожному пункті тестування чергуватимуть представники правоохоронних органів та медичні працівники”, - зазначила Любов Башкатова.
  Цього року  пробне незалежного оцінювання  має декілька особливостей. “По-перше, з 24 по 31 березня проходитиме 4-ий етап Всеукраїнських учнівських олімпіад. Учні - учасники  цих олімпіад, які були зареєстровані на пробне ЗНО, для їх зручності матимуть змогу пройти пробне тестування 7 квітня на базі Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти. По-друге, з 1 січня цього року для учасників пробного ЗНО працює програма он-лайн тестування на їх персональних сторінках, де вони мають змогу тренуватися на завданнях попередніх років. Ще одним бонусом є визначення рейтингового місця серед учасників пробного тестування по всій Україні. Для цього учаснику пробного тестування до 10 квітня необхідно буде зайти на свою персональну сторінку і перенести туди свої відповіді на завдання. Після цього дані опрацюють і на персональних сторінках буде визначено рейтингове місце”, - зазначила директор  Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова.
  Учаснику пробного ЗНО необхідно з'явитися на пункт тестування не пізніше 10.45. При собі необхідно мати запрошення-перепустку, документ, який посвідчує особу, квитанцію про сплату за тестування. Під час проходження тестування забороняється користуватися мобільними телефонами, будь-якими приладами відтворення інформації, у тому числі  калькуляторами та допоміжними матеріалами, додала директор регіонального центру.
  24 березня пробне незалежне оцінювання відбудеться з української мови і літератури, фізики, іноземної мови, біології, Всесвітньої історії. 31 березня проходитиме пробне тестування з історії України, математики, хімії, географії та російської мови.