Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

5 мільйонів гривень заплановано 2012 року на впровадження енергозберігаючих заходів.

5 мільйонів гривень заплановано 2012 року на впровадження енергозберігаючих заходів5 мільйонів гривень заплановано  у міському бюджеті  2012 року на впровадження енергозберігаючих заходів. Про це повідомили в управлінні промислової політики та енергозбереження  Дніпропетровської міської ради. Ці кошти передбачені на виконання Цільової програми  з енергозбереження. Зокрема, 608 тисяч гривень заплановано на проведення енергетичних аудитів та розробку передпроектної  документації з впровадження енергозберігаючих заходів, 2 мільйони гривень - на розробку проектно- кошторисної документації, експертизу проектів з термомодернізації та реконструкції котелень у бюджетних закладах, а також на впровадження пілотного проекту ЕБРР щодо підвищення енергоефективності у школах, зазначають в управлінні.
   Цього року коштом Державної економічної програми заплановано модернізувати систему опалення міського Палацу дітей та юнацтва, впровадити проект з переключення жителів Лівобережної частини міста на Придніпровську ТЕС, а також утеплити будівлю школи №112. Загальна вартість зазначених проектів - 37 мільйонів 900 тисяч гривень. В рамках реалізації проекту «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» заплановано замінити вікна та утеплити будівлю школи №53, а також будівлі дитячого садка № 2 та НВК № 122. На ці роботи буде направлено 8 мільйонів гривень, з яких 3 мільйони гривень – кошти міського бюджету, 5 мільйонів гривень - Міжнародного агентства USAID  та компанії ДТЕК. Коштом міського бюджету (3 мільйони 500 гривень) буде реконструйовано школу №117 з впровадженням сучасних енергоощадливих технологій, зазначають в управлінні. 
   За 2011 рік промисловими, комунальними підприємствами та бюджетними закладами на енергозберігаючі заходи направлено понад 526 мільйонів гривень. З-поміж іншого, ці кошти використано на реконструкцію бюджетних котелень та установку  приладів обліку енергоносіїв. 157 мільйонів гривень витрачено на технічне переоснащення та впровадження енергозберігаючих технологій електросталеплавильного комплексу «Дніпросталь», на модернізацію і будівництво електричних мереж та обладнання, зниження витрат електроенергії та впровадження систем диспетчерського та технологічного управління ПАТ «Дніпрообленерго». Завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій за 2011 рік промисловими, комунальними підприємствами та бюджетними закладами заощаджено 72 мільйони 300 гривень, додають в управлінні.