Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську буде площа 80-річчя Дніпропетровської області.

У Дніпропетровську буде площа 80-річчя Дніпропетровської областіУ Дніпропетровську буде перейменовано шість вулиць, один провулок та створено площу 80-річчя Дніпропетровської області. Відповідне рішення ухвалили депутати  на засіданні 21 чергової сесії Дніпропетровської міської ради, повідомляють в управлінні забезпечення депутатської діяльності міської ради. Площа 80-річчя Дніпропетровської області з'явиться у Кіровському районі, в районі вулиці Комсомольської між будівлями №№ 56 та 58. Найближчим часом там проведуть роботи з благоустрою та встановлять табличку з відповідним найменуванням. У місті вже існує вулиця та сквер ім. 80-річчя Дніпропетровської області. Вони знаходяться у Ленінському та Самарському районах. Рішення про присвоєння таких найменувань депутати прийняли на минулій сесії міської ради. 
  П’ять вулиць, які розташовані на території колишнього селища міського типу Таромське отримали нові назви. Зокрема, одну з вулиць Дружби перейменовано на вулицю Бунчукову (від назви – "бунчук" – ознаки влади козацьких отаманів); одну з вулиць Красіна – на вулицю Петра Калнишевського (на честь останнього отамана Запорізької Січі); одну з вулиць Маяковського на вулицю Паланкову (від назви основної адміністративно-територіальної одиниці Запорізької Січі у 17 ст.); одну з вилиць Орловських на вулицю Кошову  (від назви кошових отаманів керівної посади на Запорізькій Січі у 17-18 ст.) та один з провулків Лікарняних на вулицю Таромську. Провулок Червоноармейський, який розташований біля стадіону в селищі Таромське, отримає нову назву – Футбольний.
 Одна з вулиць Народних в Ленінському районі, буде перейменована у вулицю ім. Академіка Задонцева – видатного вченого –рослинознавця, який жив, працював і похований у Дніпропетровську. Поряд з цією вулицею знаходиться вул. ім. Марка Озерного – видатного кукурудзовода-практика , Героя Соціалистичної Праці, додають в управлінні.
 Перейменування вулиць здійснюється в рамках Програми упорядкування найменувань проїздів міста Дніпропетровська на 2009-2013 роки.