Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 6 мільйонів гривень боргів повернуло через суди підприємство "Дніпропетровські міські теплові мережі".

„Дніпропетровські міські теплові мережі” борги2 тисячі 267 позовів було подано у 2011 році до суду комунальним підприємством „Дніпропетровські міські теплові мережі” на злісних неплатників, які заборгували за тепло майже 12 мільйонів гривень. Це майже втричі більше, ніж у 2008 році (861 позов). Про це повідомили на самому підприємстві. За результатами судових розглядів підприємству вже повернуто понад 6 мільйонів гривень. Загалом з 2003 року до районних судів міста подано 22 тисячі 152 позовні заяви щодо стягнення заборгованості за спожите тепло  на загальну суму майже 55 мільйонів гривень, з яких понад 30 мільйонівгривень вже надійшли на підприємство. 
   Підприємство подає позови в суди на споживачів, які не сплачують за рахунками більше ніж три-п'ять місяців. У період судового процессу, якщо боржник добровільно не погашає заборгованість,  суд направляє лист на виконання  судового рішення до відділу державних виконавчих служб районного управління юстиції. За минулий рік районні суди подали до виконавчих служб 1 тисячу 584 листи на повернення 6 мільйонів 580 тисяч гривень, з них 1,5 мільйони гривень повернуто. Зараз на розгляді у судах знаходиться 1 тисяча 290  позовів на суму 6 мільйонів 885 тисяч гривень. За рішеннями судів відшкодовуються 98% боргів, але цей процес може займати декілька років, зазначають на підприємстві.У ситуації, коли боржникине повертають кошти навіть після рішення суду, виконавча служба має право накладати арешт на їх особисте майно до того часу, поки людина не сплатить борг. Наприклад, у 2011 році було арештовано шість автомобілів, зазначають у «Дніпропропетровських міських теплових мережах».
   Загалом на сьогодні підприємству дніпропетровці завинили 165,8 мільйонів гривень (з урахуванням боргів минулих років).  Через несвоєчасні розрахунки своїх споживачів “Дніпропетровські міські теплові мережі” винні за газ та електроенергію понад 280 мільйонів гривень.
   Комунальне підприємство „Дніпропетровські міські теплові мережі” експлуатує 238 котелень та 160 ТРП пунктів, які опалюють 60% території міста, зокрема 2 тисячі 451 житловий будинок, 75 лікувальних установ, 79 шкіл та 109 дитячих садків.