Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Свято Масляної у Дніпропетровську.

Свято Масляної у Дніпропетровську25 лютого з 12.00 на Набережній розпочнеться святкування Масляної. Цього року під час святкування планують випекти понад дві тисячі млинців. Власноруч випікатиме млинці і міський голова  Іван Куліченко. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Від кожного району міста уздовж Набережної будуть виставлені торгівельні намети, в яких господарі зустрічатимуть гостей в національних костюмах та представлятимуть не тільки свої частування, але і традиції своєї місцевості. У цих наметах можна буде придбати традиційні для Масляної страви  - млинці з різноманітною начинкою, гарячі напої, каші, вареники.
  Напроти готелю Дніпропетровськ на сцені розгорнеться театралізоване дійство, з великою концертною програмою. Персонажами свята будуть Зимонька-зима і красуня Весна. Протягом дня на сцені виступатимуть творчі колективи міста, серед них - народний театр «Чародій», танцювальні колективи «Модерн», «Ред Стар», народний вокальний ансамбль «Терниця»,вокальний ансамбль «Червона калина», народний цирковий колектив "Арлекіно" та багато інших, зазначають в управлінні.
  Окрім того, на мешканців міста чекатимуть ігри, забави, конкурси. Зокрема, «Конкурс на найбільшу сім’ю» на найдовшій в Україні «Сімейній лавці». Організатори конкурсу шукатимуть найбільшу родину, яка зможе розміститись на 50-метровій лавці. Також на святі можна буде випробувати себе у метанні мітли, боях подушками та перетягуванні канату. А для пар, що одружились на Масляну, керівництво міста готує подарунок, який підсолодить їм подружнє життя – масло та мед.
  Свято завершиться спалюванням опудала та святковим феєрверком.