Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську визначено переможця конкурсу по виконанню послуг з організації та управління рухом міського пасажирського транспорту загального користування.

GPS-моніторинг транспорту в місті ДніпропетровськУ Дніпропетровську  проведено конкурс по відбору виконавців послуг з організації та управління рухом міського пасажирського транспорту загального користування.Переможцем конкурсу визначено ТОВ «Міський диспетчерський центр». Про це повідомили у департаменті транспорту та зв’язку Дніпропетровської міської ради.
   На сервері бази даних Міського диспетчерського центру буде накопичуватися інформація про швидкість руху автобуса, дату, координати та ін. Дані будуть передаватися на сервер із приладів GPS-моніторингу. Прямий доступ до цієї бази матиме департамент транспорту та зв’язку та підприємства-перевізники. Прилади GPS-моніторингу встановлюватимуться  на автобусах. Така система роботи дасть змогу перевізнику оперативно керувати підлеглими, а департаменту транспорту та зв’язку міської ради- здійснювати контроль за якістю послуг, що надаються перевізником та отримувати об’єктивну інформацію про роботу перевізників на міських маршрутах загального користування, зазначають в управлінні.
  Окрім того, система GPS- моніторингу дасть можливість контролювати незаплановані зупинки автобусів (у тому числі посадку-висадку пасажирів на перехрестях, пішохідних переходах та ін.), порушення правил відстою на кінцевих зупинках, перевищення швидкості. Завдяки автоматизації системи також можна буде підключати спеціальне обладнання до автобусів для контролю за витратами палива, обліку кількості пасажирів, інформаційних табло на зупинках, фото-відео-обладнання, «тривожної кнопки» для оповіщення диспетчера та відповідних служб  про виникнення позаштатних ситуацій. Загалом, наголошують у департаменті, створення  такої автоматизованої системи спрямоване на покращення якості послуг та створення безпечних умов перевезення пасажирів.
   До участі в конкурсі з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у Дніпропетровську будуть допущені перевізники,  автобуси яких обладнано приладами GPS-моніторингу, зазначають у департаменті.