Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На 12% знизився показник переривання вагітності.

   На 12% знизився показник переривання вагітностіНа 12 % знизився показник переривання вагітності  у 2011 році порівняно з 2010 роком.  Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради. Також минулого року зменшилася кількість пологів у дівчаток віком від 15 до 17 років. При цьому за 2011 рік зареєстровано 4 аборти та 3 пологів у дівчаток до 14 років. Для запобігання підліткової вагітності гінекологи постійно проводять роз’яснювальну роботу: виступають з презентаціями та  лекціями у загальноосвітніх навчальних закладах та на батьківських зборах. Для жінок з тяжкими захворюваннями, яким вагітність та пологи загрожують життю (тяжкі вади серця, захворювання нирок, цукровий діабет тощо), соціально незахищених жінок та дівчаток-підлітків у 2011 року придбані контрацептиви на суму 43 тисячі 717 гривень. Такі заходи також поліпшують роботу з планування сім’ї та дозволяють зберегти репродуктивне здоров’я жінок, зазначають у департаменті.
   Для запобігання випадків смерті матерів від кровотеч  міським бюджетом були закуплені  лікарські препарати на загальну суму 247 тисяч 154 гривні. Завдяки цьому врятовано 91 жінку,  у якої пологи ускладнились кровотечею. Для запобігання передчасним пологам та народженню недоношених дітей  у 2011 році  було закуплено сучасний лікарський засібдля 22 жінок на суму 132 тисячі 653 гривні. Цей препарат вже прийняли 13 жінок,завдяки чому 9 дітей народилось доношеними, наголошують у департаменті.    
   На сьогодні у місті діє програма «Здоров’я дітей та матерів Дніпропетровська на 2009-2015 роки». Програма з-поміж іншого включає заходи, спрямовані на посилення профілактичної направленості медичних послуг з репродуктивного здоров’я; впровадження стратегії надання послуг з репродуктивного здоров’я лікарями загальної практики та сімейними лікарями; забезпечення якості медичної допомоги у сфері репродуктивного здоров`я; забезпечення рівних для чоловіків та жінок репродуктивних прав, враховуючи доступ  до служб охорони репродуктивного здоров’я;поліпшення доступу до медичних послуг підлітків; забезпечення соціально незахищених верств населення засобами запобігання  небажаній вагітності.