Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровських школах запроваджено електронні щоденники.

   У Дніпропетровських школах запроваджено електронні щоденникиCьогодні  в усіх школах Дніпропетровська запроваджено електронні щоденники та журнали. Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Олена Лозенко. «Усі школи міста сьогодні мають власні сайти, на яких розміщена  вичерпна інформація про школу: презентація навчального закладу, його спеціалізація, схема роботи, профіль класів, відомості про педагогічний колектив. На сайтах також розміщено електронні журнали та щоденники. Такі щоденники є лише у тих учнів, батьки яких дали згоду на таке електронне нововведення. Під власним логіном та паролем вони можуть заходити на персональну сторінку своєї дитини і відслідковувати її оцінки , домашні завдання та відвідування уроків. Персональні дані кожного учня захищені, оцінки школяра можуть бачити тільки його батьки », - зазначила  Олена Лозенко. Координує роботу шкільних сайтів та слідкує за їх оновленням ресурсний центр на базі ліцею інформаційних технологій та аналітичний центр на базі міського методичного центру управління освіти та науки
   В усіх школах міста працюють комп'ютерні класи з доступом до мережі Інтернет. “У таких класах вчителі заповнюють електронні щоденники і журнали. Ми розуміємо, що на це педагоги витрачають додатковий час, тому поставимо питання про додаткову оплату такої роботи. Електронні щоденники – не є обов’язковими, звичних паперових щоденників ніхто не відміняв, учні можуть користуватися ними і надалі. Наша задача запропонувати школярам і їх батькам новий вид інтерактивного спілкування, а користуватися ним чи ні – власний вибір кожного”, - додала Олена Лозенко.
   За словами директора НВК №28 Ніли Ломако, електронний щоденник мотивує школярів краще навчатися, оскільки деякі батьки мало не щодня відвідують персональні сторінки своїх дітей. „Безперечно, такий вид роботи дуже зручний, особливо для тих батьків, які часто знаходяться у відрядженні і у будь-який момент можуть дізнатися про успішність  своєї дитини”, - сказала директор школи.
   З 2011 року навчальні заклади Дніпропетровська увійшли в єдиний інформаційно-освітній простір Дніпропетровщини.  В рамках такої роботи були створені сайти навчальних закладів, впровадженні електронні щоденники для необмеженого спілкування батьків, учнів та педагогів через Інтернет-ресурси. Загалом робота над створенням єдиного інформаційно-освітнього простору у місті  розпочалась у 2004 році.