Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Спортивні перемоги дніпропетровців.

  За 2012 рік спортсмени Дніпропетровська та області неодноразово ставали переможцями та посідали  призові місця не лише на всеукраїнських, а й міжнародних змаганнях. На початку року в Казахстані на чемпіонаті світу з риболовного спорту представники Дніпропетровщини Олексій Зайко та Віталій Стадніченко стали володарями срібних медалей у складі збірної команди України, а Олексій Зайко ще й завоював бронзову медаль в особистому заліку, повідомляють в управлінні молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. У квітні в місті Ейлат (Ізраїль) проходив чемпіонат Європи з триатлону серед дорослих та юніорів. Дніпропетровська спортсменка Інна Рижих в естафеті (мікст) у складі української команди здобула бронзову нагороду.
  27 травня у м. Дебрецен (Угорщина)  учень Дніпропетровського вищого училища фізичної культури Андрій Говоров став  бронзовим призером чемпіонату Європи з плавання на дистанції 50 метрів вільним стилем. Цього ж дня у місті Люцерн (Швейцарія) представниці Дніпропетровщини в екіпажі парної четвірки: Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко та Наталя Довготько  стали переможцями ІІ етапу Кубку світу з веслування академічного. Ця ж четвірка дівчат стала володарем цього Кубку у фіналі змагань, який проходив у червні у місті Мюнхен (Німеччина). Головною ж подією для цього жіночого екіпажу стало здобуття золотої медалі на ХХХ Олімпійських іграх у змаганнях з академічного веслування серед жіночих екіпажів парної четвірки. Вже у вересні спортсменки Дніпропетровщини здобули блискучу перемогу на чемпіонаті Європи. Після цієї перемоги наша жіноча парна четвірка стала абсолютним переможцем усіх найпрестижніших змагань 2012 року. Найбільшим резонансом є те, що вперше за всю історію України один екіпаж з академічного веслування виграв усі головні змагання року. На лондонській Олімпіаді дніпропетровський спортсмен Олександр П’ятниця отримав срібну медаль у змаганнях з метання спису, зазначають в управлінні.
  На чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху, який проходив у липні м. Торонто (Канада), спортсмени Дніпропетровщини у складі збірної команди України посіли третє загальнокомандне місце та вибороли в особистих змаганнях 6 медалей: 2 золотих, 3 срібних та 1 бронзову.  Вікторія Кочмарик виборола срібні медалі у естафеті 4х100 метрів та з бігу на 400 метрів з бар’єрами, Вікторія Ландіна – срібну медаль у естафеті   4х100 метрів,  Михайло Єрьоменко та Сергій Драч – золоті медаль у естафеті 4х100 метрів, Володимир Данильченко – бронзову медаль  у потрійному стрибку.
  7 грудня в Москві відбулися міжнародні змагання з WorkOut – "Кубок Наций 2012". Здобула перемогу українська збірна, в яку увійшли спортсмени з Дніпропетровська Євген Кочерга, Михайло Корнієнко, Руслан Огійко,додають в управлінні.