Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містян закликають вчасно сплачувати за опалення.

   Містян закликають вчасно сплачувати за опаленняВчасно і добросовісно розраховуватися за послуги теплопостачання. З таким закликом під час прес-конференції звернувся до мешканців міста директор комунального підприємства “Дніпропетровські міські теплові мережі” Володимир Шеремет. “Поточні рахунки за тепло мешканці повинні оплачувати до 20 числа наступного місяці, тобто рахунки за січень необхідно сплати до 20 лютого. На сьогодні рівень поточних розрахунків складає усього близько 30%, до кінця лютого ми очікуємо отримати ще 20-30%. Виходить, що лише близько 60% наших абонентів більш-менш вчасно сплачують за надану послуги, усі інші — накопичують борги. Загалом на сьогодні нашому підприємству дніпропетровці завинили 165,8 мільйонів гривень (з урахуванням боргів минулих років). Тепло - це теж товар, якщо споживачі його отримали, необхідно розрахуватися”, - наголосив Володимир Шеремет.
    За його словами, найбільші боржники мешкають за адресами: Донецьке шосе, 7 (загальна сума боргу понад 530 тисяч гривень). Загалом у будинку 549 квартир, з них 90 мають заборгованість понад 413 тисяч гривень. Окрім того, великі борги мають мешканці Донецького шосе, 15 (631 тисяча гривень), ж/м Тополя-3, буд. 23 (понад 283 тисяч гривень), вул. Комунарівська, 24 (понад 206 тисяч гривень) та багато інших.  Загалом із 188 тисяч особових рахунків, 6,3% мають заборгованість понад 10 тисяч гривень. Тобто, це  ті, мешканці, які не платять за тепло роками. Як правило, добросовісними  платниками є пенсіонери, - зазначив Володимир Шеремет.     
    Від оплати споживачів за послуги теплопостачання напряму залежать і розрахунки підприємства за енергоносії. З початку опалювального сезону підприємство для опалення використало газ та електроенергію на загальну суму понад 385 мільйонів гривень, з них оплачено понад 119 мільйонів гривень. Постачальники газу  та електроенергії вимагають до 10 числа кожного місяця розраховуватися з ними  на 30%, до 20 числа ще на 30%, і 3-5 числа наступного місяця - повністю розрахуватися. Виникає питання, як підприємство може вчасно розраховуватися перед постачальниками, якщо абоненти винні нам велику суми. Тому вкотре закликаємо своїх споживачів погасити борги, які вони мають, додав директор  “Дніпропетровських міських теплових мережах”.
    Комунальне підприємство „Дніпропетровські міські теплові мережі” експлуатує 238 котелень та 160 ТРП пунктів, які опалюють 2 тисячі 451 житловий будинок, 75 лікувальних установ, 79 шкіл та 109 дитячих садків.