Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Ухвалено програму підвищення енергоефективності у бюджетних установах міста.

  Впровадити заходи з енергозбереження та енергоефективності вирішили депутати міської ради. На засіданні 19 сесії вони прийняли Цільову програму "Підвищення енергоефективності у бюджетних установах Дніпропетровська із впровадження "енергетичного перфоманс-контракту". Про це повідомили в управлінні забезпечення депутатської діяльності Дніпропетровської міської ради. Виконувати Програму планується протягом 10 років – з 2012 по 2022 роки.
  Запровадження перфоманс-контракту передбачає схему, за якої роботи по впровадженню енергозберігаючих технологій на підприємстві замовника здійснюватимуться за рахунок кредиту. При цьому повертати взятий кредит та платити за виконані роботи замовник буде лише після отримання економічного ефекту від впровадження енергозберігаючих технологій.  В рамках виконання програми планується побудувати сучасну модель управління енергоресурсами міста за рахунок створення системи енергетичного менеджменту у міськвиконкомі, системи планування, моніторингу і контролю за ефективним використанням паливно-енергетичних ресурсів, зазначають в управлінні.
  Очікується, що виконання програми дасть можливість зменшити обсяг використання природних ресурсів, скоротити парникові викиди в атмосферу, впровадити енергоефективні та енергозберігаючі заходи.