Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

2011 року у Дніпропетровську народилось 11 тисяч 70 дітей.

   2011 року у Дніпропетровську народилось 11 тисяч 70 дітей2011 року у Дніпропетровську народилось 11 тисяч 70 дітей, це на 192 дитини більше, ніж за 2010 рік. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради. 141 дитина з’явилася на світ з критичною - низькою вагою (від 500г до 1500г), завдяки інтенсивному нагляду та спеціальному лікуванню медики виходили 123 немовляти. Вдвічі у минулому році зменшилась смертність недоношених немовлят від синдрому дихальних розладів, все це завдяки своєчасно проведеній профілактиці та лікуванню спеціальними препаратами, закупленими за кошти міського, державного та обласного бюджетів – зазначають у департаменті.
   Також у 2011 році на базі міського пологового будинку було відкрито відділення на 5 ліжок для виходжування новонароджених з малою масою тіла методом «Мати – Кенгуру» . Метод «Мати – Кенгуру» передбачає постійне знаходження дитини на грудях у матері (чи будь-кого з членів родини), завдяки чому забезпечується потрібний температурний режим. Все це позитивно впливає на самопочуття матері та дитини. Такий метод дозволяє родині перебувати у цьому відділенні та доглядати за новонародженою дитиною під постійним наглядом медичних працівників.
   За 2011 рік у Дніпропетровську народилось чотири трійні, це у чотири рази більше ніж за 2010 рік .Цього року вже народилась одна трійня, повідомляють у департаменті.