Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську зведуть будинок коштом міського бюджету.

     У Дніпропетровську зведуть будинок коштом міського бюджетуВлітку цього року на житловому масиві Придніпровськ по вулиці Агнії Барто буде розпочато будівництво нового житлового будинку. Про це під час робочої наради повідомив міський голови Іван Куліченко. “Новий житловий будинок зводитимемо для відселення мешканців селища Чаплі, домоволодіння яких попадають у зону будівництва другої черги  об'їзної дороги. Місто взяло на себе зобов’язання, пов'язані зі знесенням домоволодінь та інших споруд, які потрапляють у зону будівництва, наданням компенсацій. Зокрема, під знесення потрапляють 55 будинків, їх адреси вже відомі. На сьогодні більшість мешканців цих будинків погодилися на відселення у новий житловий будинок. Таким чином, поставлена задача до сесії міської ради 29 лютого підготувати усі документи для того, щоб ухвалити рішення щодо будівництва житлового будинку. До червня має бути готова уся проектна документація на будівництво будинку, проведений тендер на визначення підрядної організації, яка його зводитиме. Об'єкт будуватиметься коштом міського бюджету. На ці цілі цього року у міському бюджеті передбачено 20 мільйонів гривень”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
      Родини, які з тих чи інших причин відмовляться від квартир у новому будинку, можуть розраховувати на встановлені законом компенсації. “Ми з кожною родиною проводитимемо індивідуальну роботу і діятимемо виключно в рамках діючого законодавства. Ми готові вести переговори з тими, хто хоче отримати компенсації і виплати. Все, що належить зробити по закону ми зробимо, оскільки будівництво об'їзної дороги — це державна задача”, - додав Іван Куліченко.
      Житловий будинок з трьох 16-поверхових секцій на 240 квартир (1, 2, 3, 4-кімнатні квартири) будуватиметься  в рамках програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2012 рік, зазначають у департаменті житлово-комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради.