Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Наприкінці лютого у Дніпропетровську святкуватимуть Масляну.

      Наприкінці лютого у Дніпропетровську святкуватимуть Масляну25 та 26 лютого Дніпропетровськ вже втретє відзначатиме свято Масляної  масовими гуляннями. Про це під час робочої наради з підготовки свята повідомив міський голова Іван Куліченко. “Відзначення свята Масляної стає вже традиційним для нашого міста, гуляння будуть проходити на набережній. Зокрема, там можна буде поласувати млинцями з різною начинкою, зігрітися гарячим чаєм. Гуляння супроводжуватиметься виступами творчих колективів міста. Хотілося б, щоб кожен район міста підготував свою програму і продемонстрував свої традиції. Як завжди будуть різні тематичні конкурси, наприклад з випікання млинців, також виступатимуть козаки, проходитимуть змагання лава на лаву.  Окрім того, на 50-метровій лавці ми плануємо влаштувати змагання на найбільшу дніпропетровську родину, яка має заповнити всю лавку”, - зазначив міський голова Іван Куліченко.
      Цьогорічною родзинкою свята Масляної, за словами очільника міста, стане залучення до заходу молодят. “Оскільки святкування відбуватиметься в останні дні перед Великим постом ми плануємо привітати молодят, які  братимуть шлюб у ці дні, наприклад, вручимо парам свідоцтво за підписом міського голови та владики про те, що вони взяли шлюб саме на свято Масляної, а також подаруємо їм масло з медом як символ солодкого життя  Наша головна задача зробити свято цікавим та веселим”, додав Іван Куліченко.
      Міський голова поставив задачу відповідним підрозділам і службам міста у дні проведення свята Масляної організувати виносну торгівлю, чергування швидкої допомоги, міліції, забезпечити роботу біотуалетів.