Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати ухвалили програму боротьби з амброзією та іншими карантинними рослинами.

Депутати ухвалили програму боротьби з амброзією та іншими карантинними рослинамиРозпочати активну боротьбу з амброзією на території Дніпропетровська вирішили депутати міської ради. Сьогодні на засіданні 20 чергової сесії міської ради вони одноголосно  ухвалили Програму з локалізації та ліквідації амброзії та інших карантинних рослин на території Дніпропетровська на 2012-2016 роки. “На жаль, ситуація з карантинними рослинами у місті з кожним роком погіршується і збільшується кількість людей, хворих на поліноз. На боротьбу з амброзією та іншими карантинними рослинами ми плануємо залучити дніпропетровських вчених, які розроблятимуть біопрепарати для знищення таких рослин. При цьому концерогени і пестициди не будуть застосовуватись”, - зазначив голова постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів Євген Морозенко.
     На виконання програми протягом 5 років з міського бюджету планується виділити близько 12,5 мільйонів гривень. Для зменшення розповсюдженості карантинних рослинперед їх опиленням  у період бутонізації необхідно буде не менше 4-5 раз за сезон їх скошувати.  Окрім того, такі рослини  вириватимуть з корінням та спалюватимуть. На вивільненій території будуть створені газони з багаторічних трав.
     Очікується, що в результаті реалізації програми мешканці міста менше хворітимуть на алергічні захворювання, а також буде розроблена система попередження проникнення карантинних видів рослин на територію міста та виявлена нова методика отримання біогербіцидних препаратів, додають в управлінні.