Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Більш ніж на 15% зросли у 2011 році темпи промислового виробництва.

    Більш ніж на 15% зросли у 2011 році темпи промислового виробництваНа 15,2% зросли темпи промислового виробництва у Дніпропетровську у 2011 році у порівнянні з 2010 роком. Про це повідомили у департаменті промисловості, енергетики та підприємництва Дніпропетровської міської ради. Це показник за підсумками роботи 74  базових підприємств міста. Основні галузі промисловості (металургія, машинобудування, енергетика) наростили виробництво товарної продукції, у тому числі, завдяки зростанню потреби внутрішнього ринку держави на продукцію промисловості.
    Базовою галуззю міста з обсягів виробництва продукції є металургія, яка забезпечує понад 45% обсягів промислового виробництва міста. Від роботи металургійних підприємств  значною мірою залежить не лише наповнення бюджету міста, а і надходження до валютних резервів держави. Зокрема, за минулий рік металургійні підприємства міста збільшили обсяги виробництва на 12,7%.  Вищі показники, ніж за 2010 рік, мають такі підприємства як
ВАТ „Інтерпайп - НТЗ” ( на 17 %); ПАТ „Євраз ДМЗ ім. Петровського” ( на 3 %); ПАТ "Комінмет" ( на16 %). З-поміж іншого, у січні-грудні металургійні підприємства виробиличавуну –  861 тисячу тонн, сталі — 1 мільйон 387 тисяч тонн, прокату 916 тисяч тонн, значно підвищили виробництво труб – на 16%( у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року) до 689 тисяч тонн, зазначають у департаменті.
    Підприємства машинобудування за минулий рік збільшили випуск продукції на 43,5%. Серед підприємств, які відзначилися ростом об'ємів виробництва – ПАТ „Дніпроважмаш” (на 62 %), ПАТ „Веста –Дніпро” (на 31%), ПрАТ «Дніпропетровський Тепловозоремонтний завод» (на 30%). З травня відбулося різке зростання виробництва та попиту на продукцію ДП „ВО ПМЗ ім. О.М. Макарова”. Підприємство передало замовникам продукцію майже на  1,5  мільярда гривень  (у  5  разів  більше  ніж  за  2010  рік). Це значно вплинуло на зростання показників виробництва усієї машинобудівної галузі у порівнянні з минулим роком. Також виробництво підвищилось у енергетичній галузі на 9,1%, легкій промисловості – на 46,5% та у харчовій промисловості – на 4% .У той же час за дванадцять місяців об'єми виробництва у хімічній промисловості у місті знизилися на 52%, додають у департаменті.
    За очікуваннями фахівців департаменту у 2012 році продовжиться зростання обсягів виробництва в основних галузях промисловості міста.