Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 71 тисячу реєстраційних дій було проведено у 2011 році.

  Понад 71 тисячу реєстраційних дій було проведено у 2011 році 71 тисячу 810 реєстраційних дій було проведено у 2011 році державними реєстраторами управління з питань державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців міської ради, це на 13,7 % більше ніж у 2010 році. Про це повідомили у самому управлінні. Серед найпоширеніших реєстраційних дій — державна реєстрація фізичних та юридичних осіб-підприємців, державна реєстрація змін до установчих документів юридичних осіб, внесення змін до відомостей про юридичну або фізичну особу-підприємця, надання фінансових звітностей юридичними особами тощо. Щоденно до органу державної реєстрації звертається близько 350 заявників для отримання відомостей з єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців. Загалом за минулий рік державними реєстраторами управління було надано понад 104 тисячі відомостей з Єдиного державного реєстру у вигляді довідок, витягів, виписок з Єдиного державного реєстру — це  на 65,6 % більше ніж за 2010 рік, зазначають в управлінні.
    За законом про державну реєстрацію строк державної реєстрації фізичної особи-підприємця не повинен перевищувати два робочих дні, а юридичної особи – три. Державна реєстрація у Дніпропетровську (за умови дотримання заявниками вимог до оформлення документів, які подаються державному реєстратору) фізичної особи-підприємця здійснюється при одному зверненні протягом 10-15 хвилин, а юридичної особи – 40 хвилин.
    Одним із основних завдань Закону про державну реєстрацію є формування єдиного інформаційного фонду з максимально повних, достовірних, захищених, оперативно оновлюваних даних про суб’єктів підприємницької діяльності. Відомості з Єдиного державного реєстру  використовуються  у спірних питаннях з третіми особами, в судах як докази, а також при оформленні правочинів, представництв та інших цивільних прав та обов’язків.
    У Дніпропетровську обліковується 123 тисячі 277 суб’єктів господарювання, з них 43 тисячі 898 юридичних осіб та 79 тисяч 379 фізичних осіб–підприємців.