Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Медики радять містянам не переїдати за святковим столом.

 
    Медики радять містянам не переїдати за святковим столомПід час новорічних свят їсти та пити дозволяється усе, але потроху. Про це під час прес-конференції повідомила головний лікар міського центру здоров'я Алла Толчинська. “Дотримуючись простих правил, ми  забезпечуємо собі гарне самопочуття на ранок. Якщо у вас нема проблем з травленням, тоді їжте усе, що вам до вподоби, але в обмеженій кількості. Більш того, організм людини не звик перетравлювати їжу вночі, тому  намагайтеся обмежити вживання жирних та смажених  страв, натомість віддайте перевагу салатам, заправленим не майонезом, а рослинним маслом, відвареній або запеченій рибі.  Тим, хто страждає на хронічні захворювання  шлунково-кишкового тракту, краще взагалі  відмовитись  від продуктів, які важко перетравлюються, оскільки це може привести до загострення хвороби.Окрім того, не варто вживати харчі упродовж двох-трьох або більше днів після їх приготування. Салати краще заправляти безпосередньо перед подачею на стіл”, - зазначила Алла Толчинська.
    У підготовці до новорічних свят не купуйте продукти на стихійних ринках, краще придбати їх у магазинах. “Обов`язково звертайте увагу на термін придатності того чи іншого продукту та умови зберігання. Якщо у магазині їх не дотримуються, краще такий продукт не купувати. Ні в якому разі не купуйте домашні консерви на стихійних ринках. Якщо на банці з консервою власного приготування кришка роздута, краще відмовитись від її вживання”, - наголосила  Алла Толчинська. 
    Щодо спиртних напоїв, то перш ніж випити слід поїсти, щоб захистити слизову оболонку шлунку.  Не рекомендується спиртне запивати солодкою газованою водою. Після застілля, щоб добре себе почувати, не відмовляйте собі у задоволенні потанцювати. По-перше, фізичне навантаження прискорює обмін речовин, по-друге - допомагає утилізувати алкоголь, додала головний лікар міського центру здоров'я.
    У святкові та вихідні дня лікувальні заклади міста працюють у режимі підвищеної готовності. Служба швидкої медичної допомоги 103 теж працює у цілодобовому режимі. Якщо вам необхідно звернутись за медичною допомогою, не відкладайте на потім. Новий рік не привід для того, щоб перестати лікуватися, - зазначила заступник директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Тетяна Квітницька.