Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містян закликають дотримуватися правил безпечного користування газовими приладами.

    Містян закликають дотримуватися правил безпечного користування газовими приладамиБути особливо обережними під час користування газом та дотримуватись правил безпечного користування газовими приладами. З таким закликом до мешканців міста  під час прес-конференції звернувся технічний директор ПАТ “Дніпрогаз” Павло Кишкар. “На жаль, маємо невтішну статистику нещасних випадків. У 2010 році зафіксовано чотири випадки отруєння чадним газом, у 2011 — п'ять. На початок цього року теж зафіксовано отруєння газом, причина – встановлена всупереч правилам газова колонка”, - зазначив Павло Кишкар.
    За словами фахівця, нещасні випадки трапляються передусім через грубе порушення  правил безпечного користування газовими приладами. „Минулого року аварійна служба нашого підприємства через технічні порушення відключила понад 8 тисяч газових приладів,  така ж кількість приладів було відключено у зв’язку з несвоєчасною перевіркою та прочисткою у  димо-вентиляційних каналів, 214 — через відсутність тяги. При цьому понад 4 тисячі абонентів взагалі не впустили газовиків у свої помешкання для перевірки газових приладів.  Містяни повинні завжди пам'ятати та дотримуватися правил безпечного користування газом у побуті. Зокрема, обов’язково перевіряти наявність тяги в димовому та вентиляційному каналах перед включенням газового приладу та під час його роботи, не залишати без нагляду працюючі газові прилади та  малолітніх дітей і осіб літнього віку біля них. Також не облаштовувати витяжні вентилятори в приміщеннях, де встановлені газові прилади з відводом продуктів згорання в димохід. Відчувши запах газу, терміново необхідно телефонувати 104”, - наголосив Павло Кишкар.
    Одне з найгрубіших порушень в експлуатації димо-вентиляційних каналів є перепланування квартир, в результаті якого досить часто такі канали взагалі видаляються. Це у свою чергу призводить до нещасних випадків, зазначив начальник управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Олег Хорунжий. „Встановлення супутникових антен на головках димо-вентиляційних каналів — теж  грубе порушення. Ми закликаємо мешканців добровільно зняти супутники, які розміщенні на вентиляційних каналах. У іншому разі залучатимемо до цієї роботи  представників КЖЕПів", - наголосив  начальник управління.