Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Близько 300 заходів проведуть у місті до 200-річчя Тараса Шевченка.

  altБлизько 300 заходів планується провести у Дніпропетровську до 200-чя з дня народження Тараса Шевченка. Про це під час засідання міської художньої ради повідомила заступник міського голови Ірина Зайцева. «Підтримуючи ініціативи Президента України щодо широкомасштабного святкування 200-чя з дня народження Тараса Шевченка, ми сформували план міських заходів. Зокрема, у травні під час проведення шевченківських днів у нашому місті відбудеться етно-фестивалю «Шевченко Fest», на який завітають представники українських діаспор з різних країн світу. Зусиллями обласної та міської ради, буде видано декілька друкованих видань, пов’язаних з Шевченком, його діяльністю, творчістю, у тому числі і методичні збірники для студентства», - зазначила Ірина Зайцева.
  За її словами планується видати художньо-документальну книгу Володимира Петровича Платонова «Пик Шевченко». «У ній будуть описані події, пов’язані з Тарасом  Шевченком, у тому числі історія, про те як дніпропетровські альпіністи підняли бюст поета, відлитий Південмашем, на одну з вершин Кавказу, назвавши цю подію «Пик Шевченко», а також відомості про художників, які писали картини за творами Шевченка, літераторів та мистецтвознавців, які вивчали його творчість. Цікавим є студентський проект з перекладу творів Тараса Шевченка мовами різних народів світу, до якого долучилися студенти Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара. Ці переклади увійдуть до спеціальної збірки, ілюстрації до якої створять юні дніпропетровські художники», - додала Ірина Зайцева.
  Згідно з Указом Президента України Віктора Януковича 2014-ий рік оголошено роком Тараса Шевченка з метою гідного відзначення 200-річного ювілею Великого Кобзаря, підтримки заходів із вивчення і популяризації його спадщини в Україні та за її межами.

alt

alt

alt

alt

alt