Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Щомісяця у місті проводиться близько 400 соціальних поховань.

  Комунальне підприємство «Ритуальна служба» проводить соціальні поховання. Про це під час прес-конференції повідомив директор цього підприємства Валерій Литвиненко. «Під соціальним похованням мається на увазі поховання за найнижчою ціною, на сьогодні вона складає 1 тисяча 266 гривень. У вартість соціального поховання входить мінімальний перелік товарів і послуг, звичайно можна замовляти, наприклад, дорожчі предмети для поховання, ту ж труну, вінки тощо. В місяць наше підприємство здійснює близько 400 соціальних поховань», - сказав Валерій Литвиненко.
  Офіційно хоронити померлих громадян міста має право лишекомунальне підприємство «Ритуальна служба», відповідні приватні фірми мають право лише продавати атрибутику. «Зустрічаються так звані недобросовісні приватні структури, які не лише продають свою продукцію, дуже часто за завищеними цінами, а й незаконно хоронять людей на вже закритих цвинтарях, де це робити заборонено, або на селищних кладовищах, неподалік міста. Часто родичі потім не можуть знайти могили своїх рідних, оскільки там не ведеться реєстрація захоронень. Про такі випадки ми повідомляємо правоохоронні органи. Вкотре нагадую дніпропетровцям, що офіційне право проводити поховання на кладовищах міста має виключно наше підприємство», - наголосив Валерій Литвинено.
  Під час прес-конференції директор комунального підприємства «Ритуальна служба» зазначив, що на сьогодні підприємство здійснило захоронення 200 невідомих воїнів, загиблих під час АТО. За його словами, зараз за бажанням родичів відбувається перепоховання тих воїнів, особи яких встановлено за ДНК-дослідженням. 
  У місті працюють два відділення КП «Ритуальна служба» на правому та лівому березі за адресами: вул. Погребняка, 18-б (тел. 713-45-63) та вул. Косіора, 31 (тел. 31-47-13).
  На балансі комунального підприємства “Ритуальна служба” знаходяться 24 кладовища, з них 8 відкриті для захоронення – це Новоігренське, Краснопільське,  Сурсько-Литовське, Лівобережне, Діївське, та Новодіївське (по вул. Мукаченській-вул Богуна), Запорізьке, Західне кладовища, повідомляють на підприємстві.