Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Школярі та вчителі зібралися на вечір творчості Тараса Шевченка.

alt  Учні та вчителі дніпропетровських шкіл зібрались сьогодні у палаці дітей та юнацтва на вечір творчості Тараса Шевченка. Завітав на свято і міський голова Іван Куліченко. «Сьогоднішній вечір розпочинає низку заходів, присвячених святкуванню 200-річчя Тараса Шевченка. Для мене та для всіх нас Кобзар - це символ,  людина, яка стала відображенням прагнення українського народу до соборності, національної єдності. Сьогодні тут зібрались переможці шевченківського конкурсу та просто талановита молодь. Дивлячись на вас, я впевнений, що нашу країну чекає світле майбутнє», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Він нагородив грамотами лауреатів літературного-історичного конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої!» та переможців художньої виставки «Наддніпрянські замальовки». Разом з учасниками творчого вечора міський голова послухав пісні на слова Тараса Шевченка у виконанні фольклорно-обрядового театру «Родослав» та вірші великого поета, які декламували школярі. Всі присутні також могли ознайомитися з виставкою творчих робіт дніпропетровських учнів, на якій були представлені вінки з бісеру, ляльки-мотанки, петриківський розпис, вироби з дерева та глини.
  Згідно з Указом Президента України Віктора Януковича 2014-ий рік оголошено роком Тараса Шевченка з метою гідного відзначення  200-річного ювілею Великого Кобзаря, підтримки заходів із вивчення і популяризації його спадщини в Україні та за її межами.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt