Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

24 січня стартує XХ Всеукраїнський фестиваль «Від Різдва до Різдва».

alt  З 24 по 27 січня у Дніпропетровську в академічному театрі російської драми ім. М. Горького проходитиме XХ Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва». Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Ірина Зайцева. «Це ювілейний ХХ фестиваль, у якому візьмуть участь близько 80 хорових колективів із України, Росії, Білорусі та Молдови. Тож, запрошуємо усіх бажаючих його відвідати, вхід на концерти вільний. Родзинкою цьогорічного фестивалю стало те, що ми окрім нових учасників також запросили переможців фестивалів попередніх років. Загалом за 20 років існування фестивалю у ньому взяли участь 23 тисячі дорослих та 11 тисяч дітей. Приємно, що за цей час було написано 20 нових пісень та видано книгу «Сборник Рождественского песнопения», - зазначила Ірина Зайцева. Вона також повідомила, що виступи учасників цьогорічного фестивалю оцінюватиме професійне журі у складі працівників культури та майстрів духовного піснеспіву, очолюватиме журі Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Владика Іриней. Традиційно, ведучими фестивалю будуть настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору Ярослав Денека та матушка Ангеліна Нечіпорук. Урочисте закриття фестивалю та нагородження переможців відбудеться 27 січня о 13.00. Для усіх колективів-учасників вже готові подарунки—  спеціальна тарілка у вигляді дзвону та фарфорові дзвоники. За словами Ірини Зайцевої, гала-концерт фестивалю транслюватиметься на великому екрані, який буде встановлено поряд з академічним театром російської драми ім. М. Горького.
  «Наш фестиваль відомий не лише в Україні, але й за її межами. Він має надзвичайно велике значення для відродження духовності. Все більше і більше дітей хочуть брати у ньому участь, мені відомо, що не тільки учні музичних шкіл, а й загальноосвітніх середніх шкіл хочуть стати учасниками фестивалю», - додав Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Владика Іриней.
  Упродовж фестивалю, у фойє театру з 10.00 до 19.00,  працюватиме православна виставка-ярмарок «Православна Дніпропетровщина», на якій усі бажаючі зможуть придбати церковну літературу, свічки, масла, ікони та ін. У блакитній залі театру будуть представлені картини вихованців художніх та недільних шкіл.
  Фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва» започаткувала Дніпропетровська міська рада спільно з Дніпропетровської єпархією.