Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровськ готовий співпрацювати з Грузією у туристичній галузі.

 alt Сьогодні у Дніпропетровській міській раді відбулась зустріч заступника міського голови Олександра Рудяка та  Надзвичайного і Повноважного Посла Грузії в Україні Міхеїла Уклеба, під час якої говорили про співпрацю, зокрема, у туристичній галузі. «Нещодавно Дніпропетровськ встановив партнерські відносини з грузинським містом Зугдіді. Плануємо співпрацювати у різних сферах, зокрема, у науковій галузі – Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна вже уклав угоду щодо відкриття у Зугдіді свого філіалу», - зазначив Олександр Рудяк. 
  В свою чергу Посол Міхеїл Уклеба наголосив про плани підписати угоду щодо встановлення партнерських відносин між Дніпропетровською областю з грузинським регіоном Аджарія.  «Регіон Аджарія є досить привабливим з туристичної точки зору, там субтропічний клімат. Загалом останнім часом досить активно розвиваються українсько-грузинські відносини. Для нас Україна – це третій торговельно-економічний партнер. Ми багато уваги приділяємо розвитку туризму у нашій країні. Сьогодні у Дніпропетровську ми проводимо презентацію туристичних можливостей Грузії. Для нас це важливо, оскільки  ваше місто й регіон в цілому є  великим по чисельності населення – 3 мільйони мешканців. Якщо у 2012 році Грузію відвідали 76 тисяч українських туристів, то за 10 місяців цього року – вже 110 тисяч», - сказав Міхеїл Уклеба.
  По закінченню зустрічі Дніпропетровська сторона запропонувала і передала Послу Грузії свої пропозиції та напрацювання щодо популяризації туристичного потенціалу Дніпропетровська в грузинських містах.
 alt

alt

alt