Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську планують створити єдину абонентську службу.

altПоліпшити обслуговування громадян, створивши єдину абонентську службу та єдину електронну базу даних, вирішили депутати міської ради. Вони ухвалили відповідний проект Програми щодо абонентського обслуговування споживачів комунальних послуг  Дніпропетровська на засіданнях постійних комісій, повідомляють в управлінні забезпечення депутатської діяльності Дніпропетровської міської ради. Програма розрахована на три роки. В рамках її виконання планується створити 16 підрозділів єдиної абонентської служби. Вже цього року планується відкрити 10 таких підрозділів, у 2013 – 5 та  у 2014 – 1.
     Абонентська служба здійснюватиме нарахування за всі комунальні послуги, корегуватиме дані в особових рахунках платників, видаватиме всі види довідок щодо нарахувань, сплати та заборгованості за комунальні послуги, а також проводитиме обслуговування населення з паспортних питань. Для цього планується створити єдину міську базу даних абонентів, єдиний реєстр пільгової категорії населення та автоматизовану систему „Паспортний стіл”. Між підрозділами абонентської служби, управлінням праці та соціального захисту населення міської ради, комунальними підприємствами, банками і Укрпоштою буде налагоджено електронний обмін даними, зазначають в управлінні.
     На виконання програми протягом трьох років з міського бюджету планується виділити близько 7 мільйонів гривень. Очікується, що в результаті її реалізації буде підвищено точність, прозорість нарахувань та сплати комунальних послуг, значно спрощено процес оформлення та нарахування пільг і субсидій, додають в управлінні.
     Проект Програми Про абонентське обслуговування споживачів комунальних послуг м. Дніпропетровська на 2012-2015 роки планується розглянути на найближчій сесії міської ради.