Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад вісім тисяч дітлахів навчаються в школах естетичного виховання.

       Понад вісім тисяч дітлахів навчаються в школах естетичного вихованняНа 639 дітей поповнилася кількість учнів міських шкіл естетичного виховання за останні три роки. На сьогодні їх відвідують понад вісім тисяч школярів. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Із загальної кількості учнів 7 тисяч 100 дітей здобувають музичну освіту, 844 навчаються в художніх школах та 73 дитини — у школі класичного танцю, зазначають в управлінні.

      Кожного року кращі шкільні колективи та солісти представляють Україну на міжнародній арені. Минулого року учні шкіл естетичного виховання з успіхом представляли наше місто на конкурсах і фестивалях у Франції, Італії, Чехії, Великій Британії, Болгарії, Польщі, Ялті, Донецьку, Львові. Загалом за вказаний період 87 учасників із 12 шкіл взяли участь у престижних професійних міжнародних конкурсах і фестивалях, 60 з них стали переможцями, в тому числі – 6 Гран-прі, серед 122 учасників Всеукраїнських конкурсів – 55 переможців, додають в управлінні.

     У Дніпропетровську функціонують 22 школи естетичного виховання: 17 музичних, 2 художні, 2 школи мистецтв та школа класичного танцю.