Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

89 пунктів незламності готові приймати дніпрян під час довготривалих відключень світла: адреси

У Дніпрі працюють пункти незламності. Один з таких — на базі укриття у школі № 15 (вул. Братів Горобців, 53, колишня назва – вул. Кедріна). Його створили ще восени 2022 року під час перших блекаутів.

«Тут облаштовані кімнати для матері і дитини, куточок для мешканців з тваринами, дитячий куточок з іграми, санітарні кімнати, медичний куточок та куточок психолога. За потреби можемо розгорнути спальні місця. Є достатній запас води, подовжувачі, розетки, інтернет, який працює навіть при відключеннях світла. Зараз люди  заходять, але їх не так  багато. Багато хто приходить підготовлений – зі своєю водою, діти свої ігри приносять і деякі навіть лишають нам. У нас є генератор та достатній запас пального для нього. Тож всіх запрошуємо і будемо раді бачити», — розповіла директорка КЗО СЗШ № 15 Тетяна Нємцева.

Пункти незламності на базах шкіл працюють щодня з 08:00 і до 22:00, але за потреби час перебування можуть продовжити. 

«На сьогодні у закладах, підпорядкованих управлінню освіти, працюють 48 пунктів незламності. З них 2 – у приміщеннях закладів позашкілля, які підпорядковуються нашому департаменту», — додала начальниця відділу безпеки життєдіяльності та соціального захисту управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Тетяна Бичкова. 

Ще один з пунктів єдності розташований у комунальному закладі позашкільної освіти «Міський палац дітей та молоді» Дніпровської міської ради (вул. Набережна Перемоги, 5). У ньому під час відключень світла можна не лише зарядити гаджети, а й подивитись телевізор. 

«Пункт незламності у міському палаці функціонує з грудня 2022 року. Він обладнаний всім необхідним. У нас є дитяча зона, для тварин, кімната матері та дитини, також Wi-Fi, засіб безперебійного зв’язку, розетки. Тобто все необхідне для комфортного перебування в нашому пункті незламності. Він вміщує приблизно 80 людей. Щодня люди приходять. Я не скажу, що багато — десь 10-15. Крім цього, у нас під час відключень працює кавовий автомат, телевізор, також є патріотична фотозона. Доступ до нашого пункту незламності – 24/7», — розповіла директорка КЗПО «Міський палац дітей та молоді» Дніпровської міськради Альона Шульга.

«У підпорядкуванні департаменту молодіжної політики 19 пунктів незламності. Усі вони працюють, обладнані всім необхідним. У кожному є генератор. Облаштовані зони для відпочинку, зокрема для матері та дитини. Особливість наших пунктів незламності  у тому, що майже всі вони мають куточки для людей з тваринами. Є телевізори, чайники, печиво, питна вода, медичні аптечки, перевірені за стандартами», — додав в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Сергій Луденський.

Усього у підпорядкуванні Дніпровської міської ради – 89 пунктів незламності. Їхні адреси у файлі, який розміщений нижче.