Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Безпека на автошляхах Дніпра: у місті продовжують встановлювати колесовідбійний брус європейського зразка, улаштовувати дорожні знаки та наносити розмітку

На правобережній розв'язці Кайдацького мосту  монтують 1 700 м колесовідбійного бруса. Ця ділянка є місцем концентрації ДТП. Брус унеможливить «виліт» автомобільного транспорту з відкосів мосту.

«Роботи розпочалися 18 червня. Вже виконано більше ніж половина. Цілком монтаж планується закінчити до 5 липня. Встановлювати такий брус у нашому місті почали ще у 2019 році. І на сьогодні на понад 20 вулицях Дніпра, де є цей брус, аварії з лобовим зіткненням стануть неможливими. Загалом з 2019 року вже встановлено близько 30 км колесовідбійного бруса (одностороннього та розділового двостороннього) на всіх головних артеріях міста: вул. Сонячна Набережна, вул. Набережна Перемоги, вул. Набережна Заводська, просп. Слобожанський, просп. Д. Яворницького, просп. Науки тощо», — каже начальниця відділу комунального господарства департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Марина Полякова.

За словами головної спеціалістки відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Дніпровської міської ради Валерії Лукомець, колесовідбійний брус європейського зразка є одним з найкращих у Європі.

«Він отримує високі оцінки щодо безпечності вже упродовж кількох років. Його щорічно за допомогою краш-тесту перевіряє найбільша громадська організація автомобілістів Німеччини. Сам брус зроблений із оцинкованого матеріалу, який має мікротріщини. Завдяки їм, якщо автомобіль влітає в брус, сила удару  розподіляється по самому брусу. А відтак – це унеможливлює виліт на зустрічну смугу. Словом, увесь удар брус бере на себе. Палі, на які кріпиться брус, глибо вбивають у землю», — підкреслила Валерія Лукомець.

А на вул. Ніла Армстронга (в районі ліцею № 28) нанесли дорожню розмітку та встановили відповідні знаки.
«Відновили дорожню розмітку на пішохідному переході. Позначили пристрої примусового зниження швидкості відповідною розміткою та встановили знаки. Такі роботи проводимо по всьому місту. Із запланованого на цей рік — нанесення майже 400 км дорожньої розмітки фарбою та близько 100 км пластиком. Близько половини вже зробили», — зазначив начальник виробничого відділу комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста»  Михайло Солярчин.

Місцева мешканка Тетяна Никанорівна схвалює такі роботи: «Звісно, дуже добре, що служби нанесли розмітку на пішохідному переході, встановили знаки. Це безпека. Тут постійно їздить багато машин, а навпроти школа. Раніше тут встановили «лежачі поліцейські». Молодці, що міські служби до робіт підходять комплексно».