Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Філатов розповів про наслідки нічного обстрілу Дніпра та оприлюднив покрокову інструкцію отримання допомоги для постраждалих

Дніпро оговтується після чергової ракетної атаки росіян. Внаслідок обстрілу вночі проти 1 липня у місті пошкоджено 67 багатоповерхівок і приватних будинків. Постраждали також школа та дитячий садок. Загалом вибито 469 вікон, є ушкодження кількох дахів.

Мер Дніпра Борис Філатов наголосив, що ані місто, ані обласна військова адміністрація, ані уряд не залишать людей сам на сам із цією бідою. «Як і кожного разу, основне питання зараз — отримання допомоги та відновлення. Тож ще раз пояснюю, як працює цей механізм. Аби ні в кого не виникало плутанини», — зауважив Філатов та опублікував покрокову інструкцію для постраждалих.

— Перше. Написати заяву до поліції – аби вас офіційно було визнано постраждалими.

— Друге. Подати заявку на участь у державній програмі «єВідновлення». Із оформленням всіх необхідних для цього актів і документів вам допоможуть у пунктах районних адміністрацій. Їх завжди розгортають біля місць обстрілів. Якщо не вийде з «єВідновленням», матеріальну допомогу виплатить місто.

— Третє. Якщо уражень зазнало незареєстроване майно — гаражі, прибудови, сараї, літні кухні тощо, місто допоможе зв’язатися з благодійними фондами, що можуть надати на це компенсацію. Або ж забезпечить людей плівкою, шифером та іншими будматеріалами.